Komunikaty
Komunikaty systemowe
Bank BGŻ BNP Paribas Partnerem IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu
W dniach 17-18 października br. odbędzie się IX Forum Rynku Spożywczego i Handlu, największa konferencja dedykowana sektorowi spożywczemu oraz handlowemu w Polsce.
Tematyką przewodnią spotkania w warszawskim Hotelu Sheraton (ul. B. Prusa 2), będzie innowacyjność branży spożywczej rozpatrywana w szerokim kontekście: produktowym, marketingowym i produkcyjnym. Organizatorzy chcą spojrzeć na innowacyjność jako odpowiedź firm spożywczych na nowe potrzeby konsumentów, które mają przełożenie na trendy obserwowane w handlu detalicznym.
Forum Rynku Spożywczego i Handlu to dwa dni debat, prezentacji, wystąpień ekspertów oraz doskonała okazja do networkingu i nieformalnych spotkań biznesowych. Podsumowaniem pierwszego dnia Forum będzie uroczysta Gala z wręczeniem prestiżowych Nagród Rynku Spożywczego i certyfikatów Dobry Produkt 2016. Tegoroczne Forum odbędzie się w odświeżonej formule z aktywnym udziałem młodych, dynamicznych start-up’ów z branży, które zaprezentują swoje firmy przed Forum Ekspertów, złożonym z szefów koncernów spożywczych i dyrektorów zakupów sieci handlowych. Tradycyjnie Forum stanie się miejscem wymiany wiedzy, doświadczeń i najlepszych praktyk dla ponad 1000 przedstawicieli przemysłu rolno-spożywczego, sieci handlowych, hurtowników oraz dostawców usług logistycznych, marketingowych i technologicznych. To również wyjątkowa szansa dla przedsiębiorców na dyskusję problemach i szansach branży z przedstawicielami administracji publicznej, w tym ministrami, posłami i europosłami oraz przedstawicielami agencji rządowych, analitykami i naukowcami.
Organizatorem Forum jest Grupa PTWP SA, wydawca serwisów portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl oraz magazynu Rynek Spożywczy. Bank BGŻ BNP Paribas jest Sponsorem/Partnerem Głównym tego wydarzenia z wyłącznością wśród Banków. Nasz Bank reprezentować będą w pierwszym dniu Forum: Członek Zarządu Bartosz Urbaniak, który weźmie udział w sesji inauguracyjnej na temat „Innowacje i jakość motorem sukcesu polskiej branży spożywczej”, Wiceprezes Jerzy Śledziewski biorący udział w panelu „Proces budowania marki – od "no name" do produktu markowego” oraz Michał Koleśnikow, z prezentacją tematyczną w panelu „Przemysł mięsny – kluczowe przewagi polskich producentów mięsa i wędlin”.
Więcej o Forum, m.in. agenda, informacje o prelegentach, znajdziecie na stronie http://www.frsih.pl/2016/pl/